Läsare om stridflygplanet

Jag kollar på de båda spännande fotbollsmatcherna samtidigt som läsarkommentarer om min senaste bloggnotis om det nya huvudlösa "JAS-projektet" rinner in.
Sverige ser ut att förlora mot Norge. Suck. Hoppas det går bättre för damerna mot Finland.
Jaha ja, där gick slutsignalen. Herrarna förlorade. Tungt att svara svensk.
Nåja, nu till läsarkommentarerna.
"Varför ska vi i Sverige satsa på högteknologiska projekt som indirekt skulle kunna ge oss kunskaper och kompetens som gör oss till ett av världens mest framstående länder vad gäller teknik och forskning?", skriver Christer Persson ironiskt.
Ungefär likadant resonerar en annan herre som inte vågat skriva ut sitt namn men i mejladressen heter Jesse.
"Neuron som det nya planet ska heta får visst kritik innan det är byggt.Det blir ett STORT tecknisk genombrott för sverige att bygga det", anser han och tillägger att Jas 39 Gripen är mycket säkrare för piloten än de amerikanska konkurrenterna.
Kan inte Christer och Jesse tänka sig ett bättre högteknologiskt projekt som kan göra Sverige framstående? Vi kunde bli ledande inom miljö- och energiteknik, bioteknik eller informationsteknik, vilket vi i viss mån redan är.
Lilian Ferling håller däremot med mig om det vansinniga i att inleda ännu ett stridsplansprojekt.
"Jag håller helt och hållet med Helle som vill sätta stopp för ett nytt jasprojekt. Det finns otroligt mycket bättre saker som man kan lägga pengar på. Det är bara militärerna som vill leka litet inom ett område som är garanterat kvinnofritt", skriver hon.
Lilian tar också upp den gamla arbetarrörelse-devisen "mat istället för kanoner" och menar att den "gäller än idag".
Jag håller helt med!
Nu är det dags att kolla in tjejernas match igen.

Kommentarer

hits