Oppositionens ovärdiga taktikspel

Moderatledaren Fredrik Reinfeldt satt i Aktuellt på torsdagkvällen efter att katastrofkommissionen lämnat sin rapport. Reinfeldt hävdade att Göran Persson är slut som politiker. Folkpartiledaren Lars Leijonborg nickade instämmande i studion.
I går fick vi dock veta att den borgerliga alliansen inte tänker ställa något misstroendevotum mot Göran Persson och regeringen. Möjligen kan det komma ett misstroendevotum efter KU-förhören men i så fall mot utrikesminister Laila Freivalds.
Det är en pinsam uppvisning i politiskt spel och taktisk nit.
Här är ledarsidans kommentar i dag.


Kommentarer

Postat av: Fredrik

Helle, att från din position tala om "opositionens ovärdiga taktikspel" tycker jag är pinsamt och skadar din trovärdighet. Du kan inte på fullaste allvar tro på det du skriver. Statsministerns spelade förvåning över det "uteblivna" kravet på misstroendevotum från oppositionen är också pinsam och ovärdig. Självklart är det en motgång och missräkning för det socialdemokratiska partiet att man nu inte kommer undan så enkelt som man trott och räknat med. Men som man bäddar får man ligga och oppositionen gör det enda rätta - väntar - vilket givetvis också är taktiskt rätt men absolut inte pinsamt eller ovärdigt. Det mest ovärdiga och pinsamma kring katastrofen är fortfarande regeringens hantering och beviset på att våra folkvalda i en misstroendevotum INTE röstar efter eget huvud utan följer den partipolitiska piskan. Om det blir aktuellt med misstroendevotum i vår hoppas då att mp och v vågar gå emot socialdemokraterna och rösta med oppositionen. Det skulle stärka demokratin och förtroendet för densamma.

2005-dec-07 @ 12:05:00
hits