Lysande Croneman

I dag skriver DN:s kulturskribent Johan Croneman en lysande betraktelse över partiledardebatten i söndagskväll. (Tyvärr går det som vanligt inte att hitta artikeln i DN:s nätupplaga så jag kan inte länka.)
Croneman skriver:
"Alla fick säga sitt, ingen sade något. Jag hörde inte ett enda meningsutbyte, inte en enda diskussion. Det var som att titta på när någon omsorgsfullt klistrade upp sju valaffischer, varpå någon annan långsamt läste upp vad som stod på affischerna, sedan togs de ner, rullades ihop - Lars Adaktusson tackade alla för god match."

Sen fortsätter Croneman att diskutera påståendet att Fredrik Reinfeldt skulle ha vunnit. Det gjorde han säkert, "rent tv-mässigt" slår Croneman fast och fortsätter:

"... han gjorde det därför att hans medarbetare förstått vad dagens teleivision kräver av en politiker: gör så lite som möjligt, rör dig så lite som möjligt, ta ton så lite som möjligt.
Det var exakt vad Fredrik Reinfeldt gjorde. Ett fullständigt neutrum, lite bekymrad i bland, men absolut ingenting annat. Han fick ett par konkreta frågor, han låtsades som om det regnade."Kommentarer

hits