Stoppa sopsnusket

Jag är en ivrig försvarare av sophantering. För miljöns skull är det nödvändigt att försöka återvinna så mycket som möjligt och ta hand om det miljöfarliga avfallet på bästa sätt.
Svenska folket tycks hålla med. Folk sorterar sopor som bara den.
Problemet är att kommunernas sophantering alltför ofta är undermålig.
Om detta skriver vi i Aftonbladet i dag.
Sopstationer som dignar av gammalt avfall och smutsen runtikring som drar till sig råttor och annan ohyra är sannerligen inget som lockar till att göra sin medborgerliga plikt.
Här behövs skärpning.
Skriv under sopuppropet!


Kommentarer

Postat av: eva svensson

här i bergsjön som är ett vackert ytterområde i göteborg så kallad förort
bor jag,tyvärr så blir jag riktigt ledsen att se hur nedskräpningen breder ut sig in i skogsdungar o i skogen osv osv.Här verkar det som fastighetsskötare o ansvarig kommun har sina inpissade revir,dom skiter i att ta hand om skräpet utanför deras område.de från kommun o liknande åker omkring i sina bilar o tömmer de små papperskorgarna,det ärvad jag ser av deras städning.Jovisst jag plockar också skräp,kanske borde jag ta betalt. hälsning eva i det vårliga bergsjön

2006-apr-06 @ 14:42:50
Postat av: Christina

Jag har skrivit på uppropet. Inte för att det är något större problem här i min kommun, utan för att det är så mycket större problem för mång i de större kommunerna.

Detta infördes för att man skulle begränsa det växande sopberget har jag för mig. Men nu växer i stället råttbestånd och snart kackelackbestånd och annat snusk.

För mig verkar det solklart, att vi öppnar sopnedkast och återinför "sopgubbarna". De visste i alla fall hur de skulle hantera skiten. Dessutom så var det så enormt mycket enklare för äldre, rörelsehindrade och sjuka.

2006-apr-07 @ 15:56:50
Postat av: Poi Ran

Bor på studenthem och inte ens här klarar folk att läsa innantill. Andelen idioter är kanske liten, men det ser ut som en tromb dragit fram ibland.
Värst är såklart de företag som dumpar exempelvis kartonger och frityrolja. DÄR borde det handla om stora böter.

2006-apr-07 @ 18:00:17
hits