Alltid synd om Reinfeldt

SVT:s Dokument inifrån granskar alla partiledarna inför valet. Först ut i går kväll var moderatledaren Fredrik Reinfeldt. Det var egentligen inte mycket till granskning - mer en berättelse om hans väg till den högsta partitoppen. Från att ha hört till den nyliberala anti-välfärdsstats-högern med hård agitation för stora skattesänkningar och avskaffande av arbetsrätten har han nu svängt 180 grader och låter mer som en sosse än en moderat. Från nyliberalism till värdekonservativsm. Är han en utpräglad maktpolitiker som går dit väljarna går eller ideologiskt övertygad?

Mer intressant hade varit att få veta hur det gick till när han tog över ledarskapet i MUF och vann ordförandestriden mot Ulf Kristersson. Inte heller fick vi reda på hur det gick till när han utmanövrerade Bo Lundgren och själv blev partiledare.
Han tyckte dock uppenbart synd om sig själv när han ställdes i kylan efter att ha gått till fränt angrepp mot dåvarande moderatledningen (Carl Bildt). Vi har sett hans ledsna ögon och hört hans kverulerande om hur hårt det är att vara i den politiska striden nu många gånger om.
Det är synd om Fredrik Reinfeldt.
Läs mer i dagens huvudledare.

Kommentarer

Postat av: Sven -Åke Thoresen

Makten skall ju granskas och jag tycker nog att det är hög tid att alliansen och deras ofinansierade förslag skall granskas noggrant av vår journalistkår.Varför gör man inte det?

2006-mar-06 @ 15:30:35
Postat av: arne karlsson

Helle, du konstaterar i din blogg att det är synd Fredrik Reinfeldt. Det är ju klart som tusan att det är synd om honom - han är ju moderat - och såna kan man bara tycka synd om.

2006-mar-06 @ 19:35:57
Postat av: Markus

Knappast synd om honom. Filad intill nagelbanden av en PR byrå som säger till honom exakt hur han skall agera utåt. Gamla kompisar från förr som får stålar för att göra jobbet. Man kan ju inte säga annat än att PR byrån lyckats och att vi/de som "går på det" lyckats eller hur. "Moderaterna arbetarnas parti" hahahaha kyss mig baklänges.
Prins På Primär PR är det snarare det handlar om.

Bedrövligt att vi är så korkade i Sverige.

2006-mar-06 @ 20:05:31
Postat av: Andreas P

Politisk satir är en sak, men när man anklagar folk för att vara pedofil har man väll trots allt gått över gränsen för vad som är ok? Företrädare för det socialdemokratiska partiet har tyvärr allt för ofta visat prov på både bristande sunt förnuft, etik och moral de sista åren. Vår nuvarande stadsminister har själv anklagats för att lagt sig till med en presidentlik ledarstil men då av folk ur de egna leden.Det känns lite märkligt att man återanvända detta mot sina politiska motståndare. Det behövs ett starkt socialdemokratiskt parti som vilar på stabila värdegrunder,inte ett parti som riskerar gå på grund.

2006-mar-07 @ 03:57:50
Postat av: Olle Näslund

Reinfeldts agerande genom åren visar att han är en självständig och stark person. Att man kan kalla hans reaktion mot sossarnas systematiska smutskastning (t.o.m. beklagad av Ulvskog) för KVERULERANDE visar bara på den ingrodda arrogansen och maktfullkomligheten hos vissa sossar. Trodde att Helle Klein var vettigare än så, men hon måste väl ibland visa sina partisympatier. Rörande att hon liksom tycker synd om Bildt. Vilka sossar känner hon samma empati för? Samtliga?

2006-mar-07 @ 12:18:11
Postat av: Torgny Tholerus

I huvudledaren skriver Mats Engström: "Den uppfattningen kommer knappast att delas av de arbetslösa som skulle få sin ersättning kraftigt sänkt med moderaternas förslag".

Men det stämmer inte alls.

Ty ifall Alliansen vinner valet, då kommer de arbetslösa att få jobb. Då kommer de inte längre att vara arbetslösa. Då kommer arbetsgivarna att våga anställa folk. Då kommer de som är arbetslösa idag att få mycket högre levnadsstandard.

2006-mar-07 @ 13:22:27
URL: http://www.dsv.su.se/~torgny
Postat av: Stefan Nilsson

Så har då Helle fört över Aftonbladets läsare på andra sidan Skämsgatan. Och se, därifrån vi nu står så ser vi ju alla att det alls inte är synd om Reinfeldt. Han är i själva verket en politiskt ryggradslös stackare som moderaterna har skramlat fram och som sitter och tycker synd om sig själv i SVT. Och vips åkte den socialdemokratiska tagelskjortan av och den grå mysdräkten på. Helle, du kan bättre. Din blog luktar unket och gammaldags - lite av en amorteringsskrift. Stämmer, va?
Ser fram emot lite av dina vanliga vassare takter!

2006-mar-07 @ 18:53:34
Postat av:

Det är inte ett dugg synd om Reinfeldt.
få besitter hans ekonomiska trygghet hans karriäriver och hans förmåga att lura i folk att han är en hyvens prick.

2006-mar-08 @ 00:29:00
Postat av: Christina

Fråga till Andreas:

Var du inte född när Palme var partiledare och statsminister? Då fick man skriva och uttala hur fula saker som helst. Ett exempel av de lindrigare sakerna, en bildekal: överkorsad nidbild av Palme och så orden "använd kondom".

Läs historia från 1900-talet, så skall du se alla verbala angrepp på ledande socialdemokrater och även "vanligt" partifolk. Det förekom äggkastning, spottande mm, mm. I förhållande till detta, så kan jag inte se att "angreppet" på Reinfeldt är så fruktansvärt.
Dessutom så han väl ingen kallat honom för pedofil....

2006-mar-08 @ 11:03:44
Postat av: KAS

Moderaternas partiledare är inte pedofil, ej heller frisör och detta har aldrig någon påstått heller.

Fula knep i årets val
I tidningar och och nyheter kan man höra än det en än det andra om hur illa behandlad Moderaternas ledare är

Döm själva hur retoriken slår ut i full blom.

Min åsikt
Det framgår klart och tydligt att ssuaren inte kallar moderate partiledaren för pedofil och det gör inte jag heller. Han var ilsken när han visade bilden i sin blogg och tog sedan bort den. Jag är inte ilsken däremot så är jag imponerad av moderaternas propagandaapparat som får mig att börja tro att det kommer att bli en ny regering i årets val.

Vill Ni se vad som orsakade denna debatt så klicka på min länk

Postat av: nthore

Visst är det synd om honom.
Tv programmet visade ju honom som en ganska så hårdhänt intrigmakare och kappvändare.
Han har ju därefter även drabbats av motgången i sitt överklagandet.
Det var ganska så olustigt den "psykningskampanj" som vissa borgerliga tidningar släppte loss dagen före tillkännagivandet av avslagsbeslutet.

Kolla här vad Dagens industri presterade.

http://di.se/Nyheter/?page=%2fAvdelningar%2fArtikel.aspx%3fO%3dRSS%26ArticleId%3d2006%5c03%5c06%5c178608

2006-mar-08 @ 22:54:16
Postat av: Andreas p

Två fel gör inte ett rätt, jag tycker att politik skall drivas på en nivå något över sandlådekanten. På din fråga Christina så är svaret att jag inte var särskilt gammal på den tiden, Palme var en man som jag mest minns från unga örnar där man talade om honom med varma ord, vem den typen av kampanjer riktar sig mot är inte det väsentliga, jag tycker bara inte att de är berättigade. KAS, En bild på Reinfeldt med den texten infälld; hur skall den tolkas? Hur tolkar man den om man inte känner till provvalet på Ekerö? Tyvärr tycker jag inte att man automatiskt gör den kopplingen när man ser bilden och där i ligger problemet och därför blir innebörden inte vad som troligtvis var tänkt från början. Därför är jag kritisk.

2006-mar-12 @ 03:45:45
Postat av: Walentine Andersson

Klart det är synd om honom, han är ju moderat :D

2006-mar-13 @ 03:09:32
URL: http://www.walentine.com
hits