Reinfeldt gör bort sig

Läsare har reagerat på moderatledarens uttalande i samband med katastrofkommissionen. Fredrik Reinfeldt antydde att Sverige inte skulle vara en anständig demokrati om inte statsministern avgick efter kritiken och att Göran Persson skulle vara slut som politiker.

" I mina ögon gjorde Fredrik Reinfeldt bort sig totalt genom sitt uttalande om "i en anständig demokrati..." Jag röstade faktiskt inte på socialdemokraterna (och definitivt inte på stödpartierna) MEN... Det svenska folket har röstat. Det svenska folket har utsett sina företrädare i demokratiska val.
Det är dessa valda företrädare som ska utse regering och eventuellt tvinga bort regeringen. Det är inte en statlig utredning som ska avgöra om regering eller minstrar ska avgå. Det är de folkvalda i Riksdagen
", skriver Jarl Sandberg från Luleå som tänkte rösta moderaterna och tidigare har röstat folkpartistiskt, enligt egen uppgift.

"Sverige är en anständig demokrati och man vinner inte min röst genom att antyda något annat. Tvärtom, Reinfeldt jagade bort mig med sitt uttalande och fick mig att bli hemlös i politiken", skriver Sandberg vidare.

Det som är mest märkligt är att Reinfeldt å ena sidan är väldigt hård i sin kritik mot regeringen men å andra sidan vill han inte ställa misstroendevotum i riksdagen. Han bryr sig uppenbarligen mest om det politiska spelet inför valet.
Kommentarer

Postat av: Fredrik

Varför begära en misstroendeomröstning som ändå röstas ner av socialdemokraterna, v och mp?

2005-dec-06 @ 20:11:59
Postat av: Håkan

Varför begära en misstroendeomröstning som ändå röstas ner av socialdemokraterna, v och mp? Finns väl inget att vinna med det? De folkvalda röstar som bekant inte alltid efter folkets vilja eller sitt samvetet utan efter partipiskan.

2005-dec-06 @ 20:17:25
hits