Fin minnesstund för Inger Lundberg

I lördags var jag på socialdemokraternas minnestund med anledning av riksdagsledamoten och örebropolitikern Inger Lundbergs bortgång. A-salen i det fina folkets hus i Örebro var fullsatt. Partivänner från hela länet var där för att hedra minnet av Inger. Också politiska motståndare som folkpartiets Johan Pehrsson talade varmt om hennes förmåga att kombinera starkt politiskt engagemang med omsorg om människor, även sådana vars åsikter hon inte delade.
Rolf Jansson talade fint om "motorn" Inger som drev på i både politik och vänskap. Hon var den ständiga optimisten. Minnet av henne är ljust, framhöll Jansson. Och på podiet lyste ett stearinljus invid en vacker bild av Inger, tagen av hennes man fotograf Roger Lundberg.
Näringsminister Thomas Östros myntade uttrycket "en forskande politiker" som stämmer väl med Inger Lundbergs politiska hållning. Hennes stridbarhet, nyfikenhet och kritiska tänkande gjorde henne till en ytterst kompetent politiker - men också besvärlig för den som inte var så påläst som Inger.
Förre SSU-ordförande Mikael Dammberg kunde knappt hålla tillbaka tårarna när han tackade för allt hon betytt. Det är slående hur Inger Lundberg som ofta själv kallade sig "tant Inger" betydde mycket för den unga generationen. Hon var som en morsa för de unga förtroendevalda både i Örebro län och i riksdagen.
Torsdag 16 mars hålls begravningen i Längbro kyrka i Örebro.Kommentarer

hits