Vad vet TT?

TT skriver om Europarådets nya kommissionär Thomas Hammarberg. Han har publicerat en artikel som kritiserar kriget mot terrorismen utifrån de mänskliga rättigheterna.
Hammarberg nämner bland annat det svenska fallet med de två utvisade egyptierna.
Det är utmärkt att Hammarberg kräver att terrorbekämpningen inte får strida mot humanitära lagar och internationell rätt.

Märkligare är TT:s referat:
"Som exempel på hur europeiska länder slirar på dessa metoder tar Hammarberg upp fallet med de båda egyptierna som under brutala former transporterades till Egypten av CIA på direkt uppdrag av den dåvarandde utrikesministern Anna Lindh".

Hammarberg skriver ingenstans i sin artikel att CIA-samarbetet skedde på uppdrag av Anna Lindh.
Det är TT:s eget tillägg.
Vet TT något mer om kontakterna mellan Säpo och regeringen än de som redan avslöjats i medierna?
KU konstaterade ju att ord fortfarande stod mot ord om att anlita CIA. I UD:s egen genomgång framgår att något samarbete med amerikansk personal inte var uppe vid Säpos dragning på UD.
Finns det nytt material som belägger att regeringen godkände de amerikanska agenterna?

Aftonbladets ledarsida har tillsammans med TV4:s Kalla fakta varit de som hårdast gått åt regeringens hantering av fallet med egyptierna. Det är uppenbart många inblandade i denna affär och långt ifrån självklart att utrikesminister Anna Lindh skulle vara den som godkände CIA-medverkan.
Men TT verkar veta. Eller?


Kommentarer

Postat av: Gunnar

Att hålla sig till sanningen är inte TT-utrikes starka sida. Det är snarare propaganda än nyhetsrapportering, vilket ett flertal källor på nätet visat, speciellt när det gäller USA, Israel och konflikten i Mellanöstern.

2006-apr-04 @ 15:24:24
Postat av: Carl Norberg

Är inte detta ett gammalt förhållande sedan 80-talets CIA chef verkade, tillsammans med dåvarande statsministern. Dessa hade väl sedan i sin tur en gemensam historik som sträcker sig långt bakåt i tiden.

2006-apr-04 @ 16:24:16
Postat av: Anders2

Se där! En av Israels advokater fick chansen att hoppa in och kritisera TT för deras mellanösternrapportering. Den måste vara riktigt bra eftersom det blir samling på barrikaderna…

hits