Kvinnokampen behövs mer än någonsin

Godmorgon!
Jag har druckit kaffe med en nära vän som håller på med ett projekt för unga kvinnor som behöver coaching.
Hörde på radion i morse att antalet självmord bland unga kvinnor ökar. Skrämmande.
Kvinnokampen är allt annat är avklarad.
Läs Åsa Petersens strålande uppföljningskrönika om vilka reaktioner hon fick när hon ifrågasatte abortmotståndare som Linda Skugge och Alf Svensson med flera.


Kommentarer

Postat av: Killen

Det är fortfarande fler unga män än kvinnor som tar livet av sig dock.

2006-apr-04 @ 10:38:08
Postat av: k-e

Det finns en jättebra organisation som heter Livlinan där man kan få hjälp om man har genomgått en abort eller om man vill ha alternativ till en sådan. De kan hjälpa till om man bestämmer sig för att trots allt vill föda barnet men inte kan ta hand om det utan hjälp.
Ett av problemen i samhället idag är man söker snabba lösningar på problem. Abort är ibland en sådan snabb lösning som man kan få problem av senare, i form av ångest, sorg eller reproduktiva problem. Samhället borde stödja unga tjejer (och killar) bättre när de blir gravida. Jag har hittills aldrig träffat någon som ångrat att de valt att föda sitt barn, även om det sett mörkt och besvärligt ut då de blivit gravida.

2006-apr-04 @ 13:10:55
URL: http://www.studentkyrkan.se
Postat av: Hans Nilsson

Fast självmord bland unga män är fortfarande 2-3 gånger så vanligt som självmord bland unga kvinnor. Allt handlar inte om kvinnokamp. Självmordsbenägna är inte ännu en grupp som ska kriga mot varandra män mot kvinnor. Låt oss verka för hjälp till alla istället för splittring och skapande av konstgjorda konflikter.

2006-apr-04 @ 15:06:17
Postat av: Svensson

Och jag som hade hoppats att vi hade kommit så långt här i Sverige att vi skulle slippa den här debatten om kvinnans självklara rätt till sin egen kropp fler gånger. Aber nein. Nu börjas det igen.

Alf Svensson betraktar jag i sammanhanget som en falsk orm eftersom han högst sannolikt hade samma ståndpunkt då han var ledare för KD men den gången som det nu förefaller av taktiska skäl valde att ligga lågt i frågan för att senare kamofluerad till privatperson kunna dyka upp som KD-abortmotståndarnas gubben i lådan.

Åsa Petersen har mitt fulla stöd i den här frågan.

2006-apr-04 @ 16:14:57
Postat av: Toffe

Kvinnans rätt till sin egen kropp...?

Livet som växer i henne då, har det rättigheter?

Med rättigheter följer ansvar.

2006-apr-05 @ 07:30:45
Postat av: kompis

Mera (s)kvinnokampen?
"I dag kommer vice chefsåklagare Per Lindqvist - enligt Expressens källor - att åtala SSU-ordföranden.
- Jag räknar med att fatta beslut i åtalsfrågan under fredagen eller senast på måndag. I övrigt har jag inga kommentarer, säger Per Lindqvist.
Polisutredningen mot Anna Sjödin, 29, är på drygt 160 sidor. En mängd vittnen har förhörts och i materialet finns bland annat flera bilder på SSU-ordföranden.

"Underhållande"
En av Expressens källor beskriver utredningen som stundtals "underhållande".
- Det finns vissa inslag som eventuellt kommer att öka på politikerföraktet.
Anna Sjödin greps efter att ha festat tillsammans med sina SSU-kamrater på krogen Crazy Horse i centrala Stockholm 28 januari."

2006-apr-07 @ 07:26:02
hits