Stöd fackliga rättigheter i Frankrike

I morgon överlämnar LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin en namninsamling till stöd för den franska fackföreningsrörelsens kamp för anständiga arbetsvillkor.
Kampen gäller den franska regeringens beslut att slopa anställningstryggheten för ungdomar upp till 26 år.
Ett förslag som centerpartiet i Sverige driver.

"Ungdomar ska inte ha sämre villkor på arbetsmarknaden. Varken i Sverige eller i Frankrike", säger LO och uppmanar folk att visa sitt stöd för de protesterande i Frankrike.
Manifestationen hålls utanför franska ambassaden, Kommendörsgatan 13.
I morgon klockan 17.00.


Kommentarer

Postat av: Torgny Tholerus

Chirac borde gå ungdomarna till mötes, och stärka ungdomarnas rättigheter på arbetsmarknaden! För alla ungdomar som anställs i framtiden bör det gälla att det blir förbjudet för arbetsgivaren att avskeda dem innan de har fyllt 27 år. Ifall en 16-åring anställs, då är arbetsgivaren tvungen att betala full lön för denna person ända till han eller hon fyller 27 år. Därefter ska de normala arbetsrättsliga lagarna gälla. Dessutom ska alla deltidsarbeten och alla vikariat förbjudas för ungdomarna, det enda som kommer att vara tillåtet ska vara fasta heltidsanställningar.

En sådan reform borde göra alla franska ungdomar jätteglada! Då kommer ungdomarna att få mycket lättare att ta lån, och då kommer ungdomarna att ha lätt att få hyreskontrakt!

2006-apr-03 @ 15:06:40
Postat av: Gösta S

Att öka osäkerheten för de ungdomar som har ett jobb är naturligtvis ingen bra åtgärd, men var finns LO:s förslag för att på ett positivt sätt få ner den katastrofalt höga ungdomsarbetlösheten?

2006-apr-03 @ 15:38:33
hits