Kloka läsare

Många läsare hör av sig både via mejlen och här i bloggen. En del tycker att statsrådshuvuden borde rulla i och med den hårda kritiken från katastrofkommissionen. Men de flesta ser ingen mening med dessa avgångskrav.
Aftonbladets ledarsida har från första stund kritiserat regeringens usla krishantering (vi gjorde det dessutom långt innan Tsunamikatastrofen inträffade) men i stället för att enkelt bara kräva Laila Freivalds avgång har vi betonat den större frågan: statsministerns ovilja att införa en särskild krishanteringsorganisation i regeringskansliet.
Katastrofkommissionen intar precis samma hållning. De pekar på alla brister inom UD, socialdepartementet, socialstyrelsen och så vidare men huvudkritiken träffar avsaknaden av en central krishanteringsfunktion i statsrådsberedningen.
Inte ens oppositionen kräver några ministrars avgång - den borgerliga alliansen tänker visst inte heller ställa misstroendevotum mot regeringen. Klokt. Det är ju trots allt snart val.
Allt annat är bara ett spel för gallerierna och hjälper varken anhöriga eller Sveriges krisberedskap.


Kommentarer

Postat av: Dogge

De flesta av ossser just en mening med att någon tar sitt ansvar och avgår. Precis som rättvisa och försoning kan uppnås när lagbrytaren får ta sitt straff så kan försoning nås när någon tar konsekvenserna av sitt handlande, eller brist på handlande, och avgår.

2005-dec-01 @ 16:38:14
URL: http://syskonskap.blogspot.com
Postat av: Bix

Vi behöver en ny regering och en Orange Revolution för verklig frihet, rättvisa och demokrati. Sverige, den sista Sovjet-staten ...

2005-dec-01 @ 17:12:29
hits