Moderaterna har ingen miljöpolitik

Valets två statsministerkandidater Göran Persson och Fredrik Reinfeldt har precis debatterat i radion.
En ganska förutsägbar debatt utom på en punkt. Det hettade till ordentligt i miljöpolitiken. Persson var på offensiven och Reinfeldt blev riktigt trängd när det gällde frågor som trängselavgifter och oljeberoende.

"Ni har ju ingen miljöpolitik", sade Göran Persson.

Här står verkligen moderaterna tomma, det har Persson rätt i.
Nu har ju till och med George Bush insett vikten av att hitta alternativa energikällor och minska oljeberoendet.Kommentarer

Postat av: Marcus

Och sossarna har inge politik för tillväxt och nya jobb.

2006-feb-01 @ 17:38:12
Postat av: Tomasz Striner

Var det någon som hörde från Persson och Reinfeldt något om hur man ska fixa jobben?

Observera att storleken på de arbetslösas ersättningar - något som bägge tjatade sig blå gula om - är ingen lösning på Sveriges arbetslöshetskatastrof.

Kanske borde dessa båda herrar själva ställa sig i arbetslöshetskön? I så fall skulle de komma närmare problemet rent faktistkt och då även se vad det är för en fråga som avgör valet.

Om de fick känna på hur det är att vara arbetslös - på samma villkor som folk i allmänhet- så skulle de nog också lägga manken till när det gäller att lösa detta problem.


/TOMASZ

2006-feb-01 @ 18:09:04
Postat av: Annaa M

Risken är dessvärre att det där med miljöpolitiken inte spelar någon större roll för många väljare. Ser en klar koppling mellan dem som vill ha en "förändring" och dem som tycker det är "coolt" att inte sortera sopor och som jublar när någon hävdar att klimatförändringar bara är fejk av pissnödiga miljömuppar...

2006-feb-02 @ 09:49:42
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: alf bernhard

Det är väl en viss skillnad på att ha en miljöpolitik för galleriet och att inte ha en alls.... vete sjutton vem som är ärligast i detta fall.
Trängselskatten har ju gjort miljön i förorten sämre med köer redan kl 1500 över Tranebergsbron. För de som har pengar har miljön blivit bättre.. skall detta ses som en miljö politik som sossarna skall driva?? Ståplats i 50 minuter på pendeln, jag lovar att innemiljön i pendeltågen inte skulle klara en granskning och miljön
Persson och reinfelt skulle inte klara sig en dag på de ersättningar som a-kassan ger... Och detta vet dom... så det lurar säkert ett landshövdinge jobb runt hörnet.. eller fet pension.

2006-feb-02 @ 09:56:17
URL: http://affesblogg.blogspot.com
Postat av: Göran Nordqvist

Måhända är moderaterna svaga på miljöområdet,men Socialdemokraterna har ju lyckats med konststycket att inte föra någon politik överhuvudtaget sedan minst et decenium tillbaka.Var finns visionerna hos sossarna?.Socialdemokraterna representerar numera bara ett maktparti,vars enda syfte är att behålla makten till det yttersta.Nu är det valår,och då kommer de gamla vanliga godispåsarna fram.Här gäller detatt smörja,så att få så många röster som möjligt.Om det sedan är bra eller dåligt för Sverige är av underordnad betydelse,bara det är bra för oss,dvs socialdemokratins pampar och byråkrater,svågrar m.m.

2006-feb-03 @ 13:14:48
Postat av: Johan Kjellén

Miljöfundamentalism.

Ingen vettig människa motsätter sig en vettig miljöpolitik, inte heller moderaterna, men frågan är vad som är vettigt?
Sverige bidrar med mindre än 1 procent av alla länders utsläpp av koldioxid, ändå framhärdar de rödgröna med att ständigt höja bensinskatter och skatt på
övriga energislag, trots att Sverige har stora avstånd och ett kallt klimat, vilket innebär att bilen saknar alternativ i glesbygden och hus måste värmas upp i midvinterkylan.
Sett ur ett "vänsterperspektiv" är detta fullständigt förkastligt, eftersom låginkomstagare drabbas hårdast.
Har man råd med en "stadsjeep" i halvmiljonklassen skiter man nog i om soppan kostar tio eller tjugo kronor litern...
En bra miljöpolitik är för mig: Bygg ut fjärrvärmen och bränn rubbet, fimpa den tramsiga och innefektiva sopsorteringen, fjärrvärmeverken kan idag renas till nästan 100%
Bygg ut kärnkraften, sätt stopp för Vattenfalls sjukliga övervinster och beordra Vattenfall att leverera billig el till industri och hushåll.
Låt inte bilåkande bara bli ett nöje för överklassen, gynna bränslesnåla dieselbilar med partikelfilter skattemässigt istället för etanolbilar, som inte är ett dugg miljövänliga.

2006-feb-03 @ 21:49:42
hits