Varje dag presenterar vår sportkrönikör Lasse Sandlin en händelse som ägde rum på just dagens datum.

Se rörliga från matchen:
Välj 28-modem
Välj 56 -modem
Välj ISDN och snabbare

Just denna dag för 25 år sen, tisdag 26 mars 1974, försvarar George Foreman sin VM-titel i tungvikt mot den 28-årige utmanaren Ken Norton och vinner i El Polledro-arenan i Caracas, Venezuela på knock i andra ronden. Fyra minuter och 25 sekunder - längre tid behöver mästaren inte på sig...
  George Foreman gör precis som hans upptäckare Doc Broadus lärt honom:
  - Gå bara ut och släpp hammaren i skallen på honom!
  Det är Foremans 40:e proffsmatch, hans 40:e seger, den 37:e på knockout.
  Efter en förstarond i ultrarapid exploderar Foreman en minut in på andra ronden.
  Först en våldsam höger mot Nortons huvud. Utmanaren vacklar och får sen ta emot ytterligare ett, två, tre, fyra högerslag.
  Nortons väldiga kropp, 97 kilo, faller tungt, men på åtta är han uppe igen.
  Foreman hamrar in två korta högerkrokar och en vänster, domaren är på väg in att bryta men backar, varpå Foreman med en serie korta slag avslutade med en dräpande vänsterkrok gör slut på matchen.

Text: Lasse Sandlin Men Foreman är ingen populär vinnare. Det är Norton som har publiken med sig.
  Som alltid förföljs nämligen Foreman av spöket Ali. Eller somn Dick Sadler, Foremans tränare, uttrycker det:
  - Foreman representerar det etablerade samhället. Ali står för rebellerna.

Vill du rösta på denna händelse i Århundradets Sport?
Användarnamn:
Lösenord:
Har du inte registrerat dig? Klicka här
Alla händelserna att rösta på. Klicka här

Detta hände också 26 mars: 1991: Djurgården blir svenska mästare i ishockey efter 3-0 hemma mot Färjestad i den tredje SM-finalen, alla tre målen gjorda av Peter Nilsson-femman. De två tidigare finalerna vanns med 5-2 hemma, fyra mål av Thomas Eriksson-femman, och med 6-3 borta, fem mål av Challe Berglund-femman. Kliver inte ena femman fram, så gör någon av de andra det.