Grattis, Joel Stenquist som vann februaripriset

Varje dag presenterar vår sportkrönikör Lasse Sandlin en händelse som ägde rum på just dagens datum.
Missa inte heller att tävla i frågesporten där du kan vinna fina priser.

25 mars 1936:
Tidernas längsta NHL-förlängning
Detroit Red Wings årgång 1936.
Just denna dag för 63 år sen, onsdag 25 mars 1936, slutar den längsta matchen någonsin i National Hockey Leagues historia. Klockan är tjugo över två på morgonen den 25 mars, när playoff-mötet mellan Detroit Red Wings och Montreal Maroons äntligen får sitt första mål, 1-0 genom Modere ”Mud” Bruneteau, 16.30 in på den sjätte övertidsperioden. Sudden death efter 116.30 extra minuters spel...
  Matchen hade börjat tisdag 24 mars, så det är väl egentligen en smaksak till vilken av dessa båda dagar man ska räkna rekordet.
  Matchen i Montreal Forum ses av 9500 åskådare, och det saknas verkligen inte chanser, innan målet kommer. Men både Lorne Chabot i Montreals mål och Norman Smith i Detroits är på ett strålande spelhumör. Smith, som gör sitt livs första playoff-match, noteras för otroliga 90 räddningar utan något insläppt mål.
  De båda målvakterna tar allt.
  Ända tills den avgörande kontringen kommer. Mud Bruneteau, som gör den första av elva säsonger i Detroit och under denna säsong tidigare bara gjort två mål, kommer loss tillsammans med Hector Kilrea.

Text: Lasse Sandlin Kilrea passar, Bruneteau fintar bort Chabot och kan sen slå in pucken i tomt mål.
  Därmed är NHL-hockeyns fortfarande längsta match slut, och det tidigare längdrekordet från matchen Toronto Maple Leafs-Boston Bruins 1933 är slaget med elva minuter och 44 sekunder.

Vill du rösta på denna händelse i Århundradets Sport?